ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

FacebookTwitterGoogle+Share

 

 

19 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
• Υπογραφή και εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις
• 7ωρο 5ημερο 35ωρο, με δυο συνεχόμενα ρεπό
• Επαναφορά και διεύρυνση των βαρέων και ανθυγιεινών και του εφάπαξ
• Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
10 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 16:30μμ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ROYAL OLYMPIC
Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αττικής καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τα επιχειρησιακά σωματεία, να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην εργοδοσία και το κράτος της, με απεργία. Με ενότητα και αλληλεγγύη να οργανώσουμε σε όλους τους χώρους δουλειάς, παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις, απέναντι στα πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Καλούμε όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, τα παρατήματα και τις σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς , να οργανώσουμε παντού, συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις, με συλλογικές αποφάσεις να οργανώσουμε μια μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στις 19 Ιούνη.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι στα ξενοδοχεία και την εστίαση με τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν, ετοιμάζουν νέα επίθεση στα δικαιώματα μας!
Νέο ξεζούμισμα, με ατέλειωτη δουλειά, με σπαστά ωράρια στις κουζίνες, 7ήμερο, μη υποχρεωτική εφαρμογή των ΣΣΕ, ομηρία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και δουλεμπορικά παντού.

Όλοι αυτοί που στήριξαν τα μνημόνια, που στηρίζουν την ΕΕ και το ΔΝΤ- θέλουν την ανοχή μας για να συνεχιστεί η ανάπτυξη των κερδών των επιχειρήσεων, πάνω στις στάχτες των μισθών, των δικαιωμάτων μας. Με τα παλιά και τα νέα μέτρα να εφαρμόζονται στο ακέραιο. Με τη μείωση του αφορολόγητου, τη μείωση των συντάξεων, με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Για να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση των αγώνων, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στην απεργία.

Όλοι τους επενδύουν στη λογική του μικρότερου κακού, στη λογική της αναμονής και των μειωμένων απαιτήσεων, για να περάσουν τη πολιτική τους αναίμακτα, χωρίς να κουνιέται φύλλο.
Αυτήν την πολιτική υπηρετεί σε διατεταγμένη υπηρεσία η συνδικαλιστική μαφία μέσα στη ΓΣΕΕ. Αυτή τη πολιτική στηρίζει και η πλειοψηφία της Διοίκησης στην Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού, με διευθυντές και εργοδότες να επιδιώκουν να εκλέγονται μέσα στα σωματεία για να τα ελέγχουν, να τα τραβούν με το μέρος τους.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΝΕΟ ΔΩΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 25.
Αποτελεί πολύ μεγάλη πρόκληση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους κάτω των 25, την ίδια ώρα που στη κυριολεξία μας έκλεψαν το ΕΦΑΠΑΞ που παίρναμε στην 20ετία με αποκλειστικά δικές μας εισφορές. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η λεγόμενη επιστροφή στη κανονικότητα σημαίνει ότι δε θα μας επιστρέψουν τίποτα από ότι μας πήραν όλα αυτά τα χρόνια.
ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟΚΟΜΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟΣΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ!
ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ, ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙA ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ !
ΣΤΙΣ 19 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΝΗ 16:30μμ
ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ROYAL OLYMPIC.